Categories
Počitniške aktivnosti

Letovanje z zdravstvenim predlogom

Pred vami je zanimiva ponudba letovanj za otroke ter mladino, ki jih organiziramo v Društvu prijateljev mladine Škofja Loka, v poletnih počitnicah 2020. V sodelovanju z Zavodom za letovanje in rekreacijo otrok bomo izvajali zanimive, ustvarjalne, aktivne, varne in predvsem zdrave počitniške aktivnosti, namenjene otrokom in mladim. Otroci bodo na naših letovanjih doživeli veliko prijetnih trenutkov v družbi sovrstnikov in izkušenih mentorjev.

DPM Škofja Loka v času poletnih počitnic 2020 organizira zdravstvena letovanja za otroke in mlade iz upravnih enot Jesenice, Kranj, Radovljica, Škofja Loka in Tržič.

Zdravstveno letovanje je letovanje, namenjeno vsem otrokom in mladostnikom, ki pogosteje obolevajo in je subvencionirano s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Do zdravstvenega letovanja je upravičen otrok oz. mladostnik med 5. in 19. letom starosti, če je bil v času od preteklega razpisa (od 1. 3. 2019 do 7. 2. 2020) večkrat bolan (ima vsaj dva zapisa v zdravstveni karton) ali če je bil zaradi bolezni hospitaliziran in je to zabeleženo v medicinski dokumentaciji. 

Pogoj za zdravstveno letovanje je zdravstveni predlog (»Predlog za višinsko ali obmorsko zdravstveno letovanje«), ki ga lahko pridobite pri otrokovem oz. mladostnikovem osebnem zdravniku oz. pediatru. Število zdravstvenih predlogov je omejeno. Otrok oz. mladostnik lahko letuje preko zdravstvenega predloga samo enkrat letno. Prav tako je omejeno število mest v posameznem letovišču. Pri rezervaciji mest bomo upoštevali čas prijave. V primeru, da se boste prijavili za termin, ki bo že popolnjen, vas bomo pozvali k spremembi rezervacije.

Polna cena letovanja za otroke z zdravstvenim predlogom je 35 € na dan. Subvencija ZZZS je 27,77 € na dan. V letošnjem letu smo se odločili, da ceno s pomočjo donacij znižamo še za 1,73 € na dan in bo najvišji prispevek staršev 5,50 €.

V kolikor stroška ne morete pokriti, je v nekaterih občinah predvidena pomoč. Glede na občino, v kateri imate prijavljeno stalno bivališče, se lahko obrnete na:

Občina Naklo: Dimitrij Banda, OŠ Naklo 

Občina Predvor in Jezersko: Erna Meglič, OŠ Matije Valjavca, Preddvor

Občini Šenčur in Cerklje na Gorenjskem: Milica Jesenovec, OŠ Davorina Jenka in OŠ Šenčur

Občina Tržič: Aneta Lavtar, Občina Tržič

UE Škofja Loka: Do 17.6. bomo za mnenje o sofinanciranju zaprosili CSD. Po tem datumu nam pošljite veljavno odločbo o otroškem dodatku. 

Občina Bohinj: Obrnite se na go. Kajo Bodlaj, ZD Bohinj.

Občina Radovljica: Pošljite veljavno odločbo o otroškem dodatku na DPM Škofja Loka.

Občina Kranj: Pošljite veljavno odločbo o otroškem dodatku na DPM Škofja Loka.

Občina Kranjska Gora bo sofinancirala letovanja. Otroke prijavite preko po spodnjem obrazcu, z Občino bomo urejali mi.

Občina Bled: Prijavite otroka po obrazcu za rezervacijo in v primeru, da potrebujete sofinanciranje na naš e-naslov pošljite veljavno odločbo o otroškem dodatku, ki bo podlaga za višino sofinanciranja.

Občina  Gorje, Žirovnica – sporočimo v kratkem

Občina Jesenice: Predvideno je sofinanciranje zdravstvenih letovanj v višini 100 %. Število mest za 100 % sofinancirano letovanje z zdravstvenim predlogom je omejeno. Sofinancirana bodo 10 dnevna letovanja.

RODITELJSKI SESTANEK

Roditeljski sestanek bo v sredo, 17. junija 2020 ob 17.00 preko ZOOM-a. Povabilo na sestanek bo objavljeno na naši spletni strani.

MOŽNOSTI ZA LETOVANJA NA MORJU Z ZDRAVSTVENIM PREDLOGOM

SAVUDRIJA

TerminIme izmeneŠt. dniCenaOdhod in prihod
30.6. do 10.7. 2020ŽOGA JE EVROPSKA1055 €Kranj
10.7. do 18.7. 2020ŽOGA JE EVROPSKA/TEEN SUMMER844 €Kranj, Škofja Loka
28.7. do 7.8. 2020POLETNI MEGAMIX1055 €Radovljica, Tržič
17.8. do 24.8. 2020RITEM POLETJA738,50 €Kranj, Jesenice

PIRAN

TerminIme izmeneŠt. dniCenaOdhod in prihod
3.8. do 13.8. 2020VESOLJE IN ZVEZDE1055 €Kranj, Radovljica
13.8. do 23.8.2020ARTFEST1055 €Jesenice, 

Glede na do sedaj zbrane prijave je prišlo do menjave odhoda za termin 13.8. do 23.8. Artfest. Odhodi bodo organizirani iz Jesenic in Škofje Loke (ne iz Radovljice). Hvala za razumevanje.

 

POREČ

TerminIme izmeneŠt. dniCenaOdhod in prihod
10.7. do 17.7.2020VRTILJAK NORČIJ738,50 €Kranj, Škofja Loka
7.8. do 17.8.2020POLETNE VRAGOLIJE1055 €Kranj, Radovljica
22.8 do 31.8. 2020PARTY POREČ949,50 €Jesenice, Škofja Loka
24.8. do 31.8.2020PARTY POREČ738,50 €Jesenice, Kranj

UMAG

Termin Umag 28.7.-07.08.2020 je popolnjen z rezervacijami. Z oddajo rezervacije na ta termin boste uvrščeni na čakalno vrsto!

TerminIme izmeneŠt. dniCenaOdhod in prihod
21.7. do 28.7. 2020UJEMI UMAG738,50 €Kranj
28.7. do 7.8. 2020HOKUS POKUS1055 €Škofja Loka

Otroci se lahko udeležijo katerega koli termina. V primeru, da ni odhoda iz vašega kraja oz. se št. mest na avtobusu zapolni, se s prijavo strinjate, da otroka pripeljete na mesto odhoda. V primeru, da je na mestu odhoda manj kot 10 otrok, si pridružujemo pravico za spremembo mesta odhoda oz. združitev odhoda z druge lokacije.

Preden greste izpolnjevat obrazec si pripravite zdravstveno kartico in oseben dokument otroka, saj lahko zaradi lažnih podatkov vašo rezervacijo naknadno zavržemo!

Prijavni obrazec

Z izpolnitvijo obrazca naredite rezervacijo za letovanje z zdravstvenim predlogom. V primeru, da so vsa mesta zasedena, bo vaša prijava uvrščena v čakalno vrsto, o čemer vas bomo obvestili. 

Z oddajo rezervacije začne teči 7 dnevni rok (7 delovnih dni), v katerem na naslov DPM Škofja Loka, Podlubnik 20, 4220 Škofja Loka mora dospeti zdravstveni predlog. V kolikor predloga ne bomo prejeli, se bo vaša rezervacija brisala. 

Rezervacije in prijave za dolžnike prejšnjih let niso mogoče.

Glede na trenutno stanje zaradi epidemije COVID-19 za otroke, ki prihajajo iz rizičnih skupin presodite sami oz. naj presodi zdravnik, če lahko letujejo ter se v skladu s tem odgovorno odločite.

Potrditev spletne prijave boste prejeli takoj, ko s strani Vlade RS in NIJZ prejmemo zeleno luč za izvedbo letovanj. Dokler namreč nimamo uradnega soglasja s strani pristojnih organov, se ne moremo zavezati k temu, da bodo letovanja lahko izvedena. Odgovor torej pričakujte v drugi polovici junija, v skladu s tem pa tudi pogodbo ter podrobne informacije. Prijava na letovanje je potrjena šele s podpisom pogodbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *