Categories
Arhiv

2017 VESELO PUSTOVANJE

Na oblačen februarski dan, 28.2.2017 sta Društvo prijateljev mladine Škofja Loka in Vrtec Škofja Loka organizirala tradicionalno pustno prireditev z naslovom Veselo pustovanje 2017.

Zbor maškar je bil ob 16.30 uri pred enoto Najdihojca v Podlubniku. Sprevod, ki se ga je udeležilo kar nekaj maškar je ob spremstvu velikih maškar – strokovnih sodelavk Vrtca Škofja Loka in Loškega pihalnega orkestra, ob 16.30 krenil izpret vrtca mimo OŠ Ivana Groharja, Gimnazije Škofja Loka, po pešpoti do Novega Sveta, čez Kamniti most do Mestnega trga. Rajanje je potekalo v Sokolskem domu, kjer so maškare pod vodstvom strokovnih sodelavcev in sodelavk Vrtca Škofja Loka rajale od 17.00 do 19.00. Ogromno maškar je prišlo s sprevodom na Mestni trg, žal pa se zaradi slabe vremenske napovedi v  »premajhno dvorano« maškare niso mogle zvrstiti. Zunaj je ostalo pribljižno polovica maškar. To kaže na to, da je vsako leto velik obisk in da tovrstno pustovanje prebivalci Škofje Loke pričakujejo in želijo. Menim, da mora pustovanje živeti v tem duhu še naprej, bi pa želeli prireditev na vsak način izvesti zunaj, da lahko vse maškare pridejo na svoj račun, žal je včasih vreme močnejše od želje.

Letošnje pustovanje je prevzela enota Čebelica. Skupaj s strokovnimi delavkami in delavci smo se odločili, da bo tema pustovanja Mojca Pokrajculja. V vrtcu se je pričelo dogajati. Sodelovala je vsa enota. Izdelovala se je scena, program, šivali so se kostumi, ki so jih dekleta in fant nosili na dan pustovanja. Dobro je potekala komunikacija v vrtcu in tudi med vsemi ostalimi društvi, izvajalci.

Z glasbo je rajanje obogatil Trio Šubic, ki so skupaj s strokovnimi delavkami in delavcem nastopali na odru. Nekaj strokovnih delavk in delavcev je bilo prisotnih tudi pred odrom, kjer so animirali otroke in skupaj z njimi rajali.

 

Organizator prireditve: Jelka Jelovšek

Koordinator prireditve: Gašper Krek

Vodja programa: Nataša Klančar

Dogodek so omogočili Občina Škofja Loka in donatorji.