Categories
Uncategorized

2017 POLETNE POČITNIŠKE DEJAVNOSTI

Delavnice pod imenom Dobimo se ob pol desetih, so bile namenjene ustvarjalnemu preživljanju počitniških dni osnovnošolcev do 6. razreda osnovne šole. Delavnice smo organizirali v dveh skupinah:

– Skupina Škofja Loka: delavnice so potekale vsak delovni dan, od 26. junija do 25. avgusta, med 9.30 in 12.30. Skupina se je zbirala na igrišču za odbojko na mivki v Podlubniku

– Skupina Trata: delavnice so potekale vsak delovni dan, od 3. do 28. julija, med 9.30 in 12.30. Skupina se je zbirala pred OŠ Cvetka Golarja na Trati.

 

Za varnost in dobro počutje otrok ter zanimiv program so skrbeli mentorji Društva prijateljev mladine: Tine Malnar, Ajda Oblak, Matej Mavri, David Okršlar, Luka Okršlar, Alenka Žumer, Gaja Panjtar, Katrin Kopač, Luka Vršič in Daša Tomat.

Izvajanje projekta so spremljali: Jelka Jelovšek in Zlata Razpet.

Dejavnosti se je udeležilo 242 otrok. Dejavnosti v škofjeloški skupini sta se v juliju udeležila 102 otroka, v avgustu pa 86 otrok, V traški skupini se je dejavnosti udeležilo 48 otrok. Povprečno število otrok, ki so se dnevno udeležili delavnic je bilo v skupini Škofja Loka v juliju je bilo 23, v avgustu pa 20, v skupini Trata pa 12 otrok.

Kaj smo počeli:

Delavnice so potekale vsak dan, ne glede na vreme. Delavnice so bile namenjene predvsem sproščenemu, zabavnemu in varnemu preživljanju počitniških dni otrok do šestega razreda osnovne šole.

Osnova programa projekta »Dobimo se ob pol desetih« so športno rekreativne dejavnosti, ki so potekale v športnih dvoranah ali na zunanjih igriščih Odbojkarskega kluba Lubnik, osnovnih šol Ivan Grohar in Cvetko Golar. Mentorji so organizirali in izvedli vrsto družabnih iger, športnih iger, iger z žogami. Otroci kopali po mivki, igrali nogomet, košarko, odbojko, se igrali med dvema ognjema, sestavljali različne poligone, se gugali na krogih, se igrali skrivalnice, kdo se boji črnega moža, gnilo jajce pa tudi risali s kredami in izdelovali zapestnice iz perlic. Skratka vsak udeleženec je našel kaj zase.

 

Delavnice so pripravljali tudi zunanji partnerji:

V Loškem muzeju so otrokom pripravili delavnice enkrat na teden za vsako skupino (Trata in Škofja Loka).

Delavnice Knjižnice Ivana Tavčarja so v mesecu juliju potekale enkrat tedensko v vsaki skupini (Trata in Škofja Loka).

V Rokodelskem centru DUO so otroci iz volne izdelovali škratke, predli volno, ustvarjali iz papirja in izdelovali beležnice. Za vsako od skupin so pripravili po dve delavnici.

Zavod O, Univerza za tretje življenjsko obdobje in Večgeneracijski center Gorenjske so otrokom pripravil delavnice ustvarjanja z glino.

Da le skupaj lahko uspemo, velja tudi za udejanjanje projekta »Dobimo se ob pol desetih«. Projekta ne bi mogli realizirati, če ne bi bilo dobrotnikov, ki so finančno ali materialno omogočili, da smo organizirali in izvedli počitniške dejavnosti in s tem omogočili vesele počitnice loškim otrokom.