Categories
Arhiv

2018 VESELO PUSTOVANJE

Na oblačen februarski dan, 13.2.2018 sta Društvo prijateljev mladine Škofja Loka in Vrtec Škofja Loka organizirala tradicionalno pustno prireditev z naslovom Veselo pustovanje 2018.

Zbor maškar je bil ob 16.30 uri pred enoto Najdihojca v Podlubniku. Sprevod, ki se ga je udeležilo kar nekaj maškar je ob spremstvu velikih maškar – strokovnih sodelavk Vrtca Škofja Loka, Loškega pihalnega orkestra in mažoretk (Mažoretni Twirling klub Kranj – nastopala so dekleta iz OŠ Gorenja vas) ob 16.30 krenil izpret vrtca mimo OŠ Ivana Groharja, Gimnazije Škofja Loka, po pešpoti do Novega Sveta, čez Kamniti most do Mestnega trga. Rajanje je zopet (neugodna vremenska napoved) potekalo v Sokolskem domu, kjer so maškare pod vodstvom strokovnih sodelavcev in sodelavk Vrtca Škofja Loka, enote Pedenjped rajale od 17.00 do 19.00.ure. Ogromno maškar je prišlo s sprevodom na Mestni trg, žal pa se zaradi slabe vremenske napovedi v  »premajhno dvorano« maškare niso mogle zvrstiti. Zunaj je ostalo veliko maškar, ki niso našle kotička v dvorani. To kaže na to, da je vsako leto velik obisk in da tovrstno pustovanje prebivalci Škofje Loke pričakujejo in želijo. Menim, da mora pustovanje živeti v tem duhu še naprej, bi pa želeli prireditev na vsak način izvesti zunaj na novem trgu »Pod gradom, ki je zelo primeren kraj za tovrstno organizacijo prireditve. Žal nam je že tretje leto zapored ponagajalo vreme. Prireditev, ki so jo izvedele strokovne delavke je bila odlično pripravljena, vodena in izvedena, pustovanje je bilo še enkrat izjemno. S podporo glasbene skupine Trio Šubic, ki se zadnja leta vedno odzove in pomaga pri prireditvi z živo glasbo je pustovanje v Škofji Loki resnično na visokem nivoju. Fantje so zelo fleksibilni in prilagodljivi, brez njih pustovanje ne bi bilo tako prijetno, radoživo, poskočno in zabavno.

Letošnje pustovanje je prevzela enota Pedenjped. Skupaj s strokovnimi delavkami in delavci smo se odločili, da bodo pustovanje vodili »Gusarji«. V vrtcu se je pričelo dogajati. Sodelovala je vsa enota. Izdelovala se je scena, program, šivali so se kostumi, ki so jih dekleta nosila na dan pustovanja.

Pohvalil bi tudi dobro sodelovanje Vrtca Škofja Loka in DPM Škofja Loka, dober odziv in sodelovanje z gasilci, varnostniki, pihalno godbo in mažoretkami. Menim, da je vsak prispeval velik delež k odlični organizaciji in dobro izvedenemu dogodku. Pustovanje je finančno omogočila Občina Škofja Loka in donatorji.

 

Organizator prireditve: Jelka Jelovšek

Koordinator prireditve: Gašper Krek

Vodja programa: Maša Demšar