Categories
Arhiv

2019 VESELO PUSTOVANJE

Po kar nekaj oblačnih pustovanjih v zadnjih letih, smo tokrat končno imeli sonce! Pustovanje, organizirano s strani Društva prijateljev mladine Škofja Loka in Vrtca Škofja Loka je potekalo v torek 5. 3. 2019.

Maškare so se najprej zbrale do 16.30 ure pred enoto Najdihojca v Podlubniku. Sprevod, ki se ga je udeležilo kar ogromno maškaric je ob spremstvu velikih maškar – strokovnih sodelavk Vrtca Škofja Loka, Loškega pihalnega orkestra ter staršev ob 16.30 krenil izpred vrtca mimo OŠ Ivana Groharja, Gimnazije Škofja Loka, po pešpoti do Novega Sveta, čez Kamniti most do Mestnega trga. Rajanje je letos potekalo na Mestnem trgu, kjer so maškare pod vodstvom strokovnih sodelavcev in sodelavk Vrtca Škofja Loka, enote Biba rajale od 17.00 do 19.00.ure.

Predstava, ki so jo pripravile strokovne delavke vrtca je bila odlično pripravljena, vodena in izvedena, rajanje pa je bilo prav tako zabavno in veselo. Pustovanje je bilo še enkrat odlično. Tudi podpora glasbene skupine Trio Šubic, ki se zadnja leta vedno odzove in pomaga pri prireditvi z živo glasbo je bila ključna, da je bilo pustovanje resnično na visokem nivoju. Fantje so zelo prilagodljivi in brez njih pustovanje ne bi bilo tako prijetno, iskreno, poskočno in zabavno. Zahvale gredo tudi Loškemu pihalnemu orkestru, ki zares doda poskočnost in praznični občutek sprevodu.

Čeprav je Mestni trg velik, se na žalost veliko maškar ni moglo prebiti do plesnega prostora zaradi velike gneče, ter ker se kar nekaj staršev ni umaknilo na vhodu. Naslednje leto bomo zato poskusili plesni prostor pred odrom poširiti, da bodo zares vsi otroci, ki bodo želeli rajati imeli možnost.

Letošnje pustovanje je prevzela enota Biba. Tema predstave so bile vile in v njej so zelo uživali vsi otroci. Pri pripravi so sodelovale strokovne delavke cele enote Biba, podravnateljica vrtca ter.. . poleg pripravljanja programa so izdelovali sceno, šivali so se kostumi, ki so jih dekleta nosila na dan pustovanja ter pripravili rekvizite.

Pohvalil bi tudi dobro sodelovanje Vrtca Škofja Loka in DPM Škofja Loka, dober odziv in sodelovanje z gasilci, varnostniki in pihalno godbo. Menim, da je vsak prispeval svoj delež, da smo skupaj lahko izvedli uspešen dogodek. Pustovanje ne bi bilo brez finančne podpore Občine Škofja Loka.

Organizator prireditve: Jelka Jelovšek

Koordinator prireditve: Nika Arnolj